Stevia - sløver bevidstheden

For mange kan det 'naturlige' sødemiddel i planten Stevia være en umiddelbar kærkommen erstatning for vores normale sukkerforbrug.

Vi undgår de talte kalorier og samtidig mindsker vi tændernes udsættelse for direkte sukkervand.

Ved en nærmere iagttagelse og mærken efter i organismens tilstand efter indtagelsen, får plantens billede et andet lys.

Stevia rebaudiana

I Supermarkedet findes der efterhånden en overvægt af drikke og søde sager som nu kan fås med Stevia. Selv Coca Cola!

Nogle slikprodukter er faktisk helt umulige at finde uden Stevia.

Hvis vi iagttager planten nærmere, kan vi se, at den har nogle behårede blade, som indikerer at den går i retning af en mere 'giftig' plante. Sukkerstoffet Steviol dannes i bladene og betragtes som 150 gange mere sødende end det normale sukker vi kender fra sukkerroer, sukkerrør og honning.

Hvis vi smager på et sådant blad direkte fra planten, giver det en kunstig sødemiddel smag fra sig. For nogle personer en direkte ubehaglig, lidt giftig smag.

Stevia sødemiddel er også kendt for ikke at fermentere, altså ikke at gå i en gæringsproces, hvilket kan være en fordel for nogle saftproducenter. Men det siger også noget om, at der ikke er det naturlige liv tilstede i dette sukker.

Hvis vi selv prøver at gøre eksperimentet med indtagelse af Stevia, enten som sødemiddel i théen eller som en pose lakridser el. lign. kan vi opleve hvordan vores vågne bevidsthed svækkes, ofte indenfor den første time efter indtagelse af sødemidlet.

Naturligt sukker vil blive grebet af vores bevidsthed direkte i mundhulen og vil ret hurtigt omsættes til druesukker og give os energi - ikke mindst til hjernen.

Stevia plantens sukker er så unaturligt - trods afstamning fra planteriget - at kroppen nu må anvende så mange kræfter på at opløse denne sukkerforbindelse, så at organismen bliver træt, hvilket bevirker at vi får svært ved at tænke klart og måske må overgive os til denne proces som nu binder os til vores fordøjelse....

Med andre ord: Vi får oplevelsen af, at Stevia sløver vores bevidsthed!