Frossen skulder - set fra en anden vinkel

Mange mennesker har sikkert oplevet at have haft smerte i et af skulderleddene, ofte i den side hvor ens armbevægelse er mest naturlig.

Små løft eller vrid af armen bevirker smerte i kugleleddet omkring skulderen.

Frossen skulder er en ofte anvendt betegnelse for denne hæmmede bevægelsesfrihed i leddet

 

Nogle gange har leddet været ude for direkte overbelastning igennem lang tid og de nedbrydende kræfter i leddet har taget over i f.t. hvorledes de opbyggende kræfter har kunnet nå at regenere leddet.

Her søger vi ofte hjælp hos en fysiotereapeut, som rådgiver om øvelser der kan styrke muskler og væv omkring leddet mm.

En interessant erfaring/observation jeg har gjort omkring denne smerte er, at der ofte kan være en tydelig sammenhæng med en svækkelse af fordøjelsen og hermed af ernæringens ellers vigtige opbygning af ledvæsker mm. under den regenererende søvn.

Denne smerte kan komme fra den ene dag til den anden, og i mange tilfælde skyldes det ikke fysisk overbelastning, men mere en fordøjelsesmæssig svækkelse, som ofte kommer fra vanskelighederne med at nedbryde pasteuriserede mælkeproteiner....

Den høje opvarming af mælkens proteiner bevirker en unaturlig struktur af proteinet, som giver store vanskeligheder i nedbrydningen og bevirker hos mange mennesker en svækkelse, måske inflammation i tyndtarmens slimhinder. På sigt kan denne svækkelse skabe grobund for streptokokker eller stafylokokker, som så yderligere forringer de livgivende ernæringskræfter fra vores fødevareoptagelse - og hermed ernæring af vores ledvæsker og brusk.

I den homøopatiske medicin er der udviklet et særligt middel, som kan hjælpe med at rydde op i tyndtarmens slimhinder; Natrium comp fra Allergica.

Ved indtagelse af dette middel, kan der i starten værre lidt uro at mærke i maven og måske lidt udslæt over huden, men ret hurtigt bevirker det en befriende ernæringsoptagelse.

Under indtagelsen holder man samtidig pause med de pasteuriserede mælkeproteiner i alle former. Fløde og smør må gerne indtages da fedtstofferne godt kan tåle den høje opvarmning af mælken.

Ofte anbefales det at anvende Natrium comp i 3 måneder for at komme helt til bunds i oprydningen af tyndtarmen...